Mentorok lelki felkészítőn

A csapatmentorok hálózatának tagjai lelki felkészítő napokon vettek részt Bükkszentkereszten, a Szent Ferenc Kisnővérei által fenntartott Betlehem Lelkigyakorlatos Házban január 12-15. között. A lelkigyakorlatot jezsuita atyák kísérték, akiknek a vezetésével lehetőségünk volt több imamód megismerésére. 

A jezsuita atyák megismertették a résztvevőkkel a szemlélődő, és a ritmikus imádságot. A mentorok szentségimádáson is voltak, valamint Taizé-i imaórán, de az idejük nagy részét elcsendesedve, befelé figyelve töltötték, egyszerűen csak teret adva a Jóistennek a bennük való munkálkodásra. A magányosan töltött órákat követően a megosztó körökben mindenki elmondhatta küzdelmeit, kétségeit, örömeit, felismeréseit, vagy éppen a benne megfogalmazódó kérdéseket.

A hosszú, csöndes szakaszokat a megosztó körökön kívül az étkezések alatt törték csak meg. Ilyenkor volt lehetőségük beszélgetni az atyákkal Loyolai Szent Ignácról, a jezsuita lelkiségről, a Regnum Marianumról, vagy a cserkészetről. A csöndes időszakok lehetőséget adtak arra a mentoroknak, hogy az egyre inkább vége felé közeledő projekt szakmai kihívásaira is felkészüljenek.

A felkészítőt az Imre herceg terv – közelebb egymáshoz projekt támogatta.