„Szeretném nevelőmunkámat olyan környezetben végezni, ahol tudom, cserkésztestvériemnek nem eshet baja” – bemutatjuk a Fészek Munkacsoportot

A Fészek Gyermek- és Ifjúságvédelmi Munkacsoport 2019 végén alakult azzal a céllal, hogy a gyermekvédelmi nevelést és tudatosságot segítse a cserkészmozgalomban. Ismerd meg az egyre bővülő csapat tagjait, és olvasd el, miért döntöttek úgy, hogy aktívan tesznek az ügyért!

Rudanné Németh Csenge, munkacsoport-vezető, gyermekvédelmi szakvezető (1909.):

„Számomra fontos közösség a cserkészet. Szeretném, hogy mindenkinek csak jót jelentsen a cserkész szó, olyan élményeket adjon, amiből töltődni és építkezni tudnak.”

 

Rudan Mária, gyermekvédelmi szakértő (25.): 

 

„Foglalkoztat személyes érintettségem a bántalmazás témájában, és különösen érdekes számomra az egyéni érintettségünk és a közösségi folyamatok párbeszéde, hogy az személyes kapcsolódásunk és a szervezeti szint hogyan hat egymásra.”

 

Nagy Fanni, önkéntes munkacsoporttag (148.) :

„Munkám során rengeteg gyermekkel találkozom és minden esetben az a célom, hogy a harmonikus felnőtté válásukat segítsem. Szerintem a cserkészet erre remek lehetőséget ad, ezért is tartom fontosnak ezt a munkacsoportot.”

 

Hajdú Márton, önkéntes munkacsoporttag (140.):

„Személyes életemben nagyon sok értéket kaptam a cserkészettől, szeretnék azon munkálkodni, hogy mindenki számára egy biztonságos közeg lehessen a cserkészet és mindenki a saját igényei szerint tudjon közöttünk fejlődni. Pszichológus hallgatóként pedig extra motivációt érzek, hogy tudásomból valamit hozzá tudjak adni a mozgalomhoz ezen a téren.”

 

Schmutzer Áron, önkéntes munkacsoporttag (1000.):

„Látom az ifjúságnevelés rengeteg előnye mellett a veszélyeit is. Az motivál, hogy utóbbiakból egyre kevesebb legyen.”

 

Reisz Ákos, önkéntes munkacsoporttag (47.)

„Szeretném nevelőmunkámat egy olyan környezetben végezni, ahol tudom,sem vezetettjeimnek, sem más cserkésztestvéremnek nem eshet baja. Ezért csatlakoztam a munkacsoportba, hogy segíthessek ennek a biztonságos közegnek a megteremtésében.”

 

Bertalan Domonkos, önkéntes munkacsoporttag (105.)

„Számomra a cserkészet a kezdetektől fogva egy biztonságos közeget jelentett, és szeretném, hogy mindenki így érezze!”

 

Stevens Dániel, önkéntes munkacsoporttag (16.):

„A munkámban az motivál, hogy a mozgalmunk minél biztonságosabb és élvezhetőbb közeget biztosítson mindenkinek.”

Ha többet szeretnél tudni a Fészekről, vagy kapcsolatba lépnél velük, keresd fel a https://www.cserkesz.hu/feszek-munkacsoport oldalt!