Képes Krónika – 2022. április

A hónap végén itt az ideje visszatekintenünk a magunk mögött hagyott időszakra. S ezennel a Magyar Cserkész útjára indítja Képes Krónika nevű rovatát, ahol havonta felidézzük majd a jelentősebb eseményeket, történéseket.

🔴 Határmenti szolgálatuk végzése során Novák Katalin, Magyarország megválasztott köztársasági elnöke látogatta meg cserkésztestvéreinket, akiktől első kézből kaphatott információkat az aktuális helyzetről.
Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember és álló emberek
Lehet, hogy egy kép erről: 5 ember, álló emberek és szabadtéri
🔵 Több mint két hónapja tart a szomszédunkban az orosz–ukrán háború. Bár a közvélemény ennyi idő elteltével egyre kevesebbet foglalkozik egy-egy problémával, cserkészként kötelességünk kitartani vállalt feladatunkban. Ennek elősegítésére az Európai Cserkész Régió egy évre szóló megállapodást kötött az UNICEF-fel, melyből a Magyar Cserkészszövetség is kiveszi a részét. A konkrét projekt előkészítése zajlik.
Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember és , szöveg, amely így szól: „SCOUTS CreaingBeer × Members Portal Services Shop SDG Home News and tories All News UNICEF and World Scouting oin forces o support refugee children and families fleeing war Latest ABOUT Contact WORLD Donate EXPLORE English MEDIA LOGIN Ukraine UNICEF AND WORLD SCOUTING JOIN FORCES TO SUPPORT REFUGEE CHILDREN AND FAMILIES FLEEING WAR IN UKRAINE Share f Share on Facebook Tweet Translate to...”
🟣 Idén, két év kihagyás után, ismét megrendezték az Agora vándorcserkész konferenciát, ahol hazánkat 4 tagú delegáció képviselte.
Lehet, hogy egy kép erről: 7 ember, álló emberek és szabadtéri
✝️ Közben elérkeztünk a nagyböjt végéhez: a nagyhéthez és húsvéthoz. Minden cserkésztestvérünknek és barátunknak áldott ünnepet kívántunk, s kívánjuk most is: munkánkat az ünnep örömével szívünkben folytassuk!
Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „PILINSZKY: HARMADNAPON ÉS FÃLZÚGNAK A HAMUSZÍN EGEK, HAJNALFELE A RAVENSBRÜCKI FÁK. ÉS MEGÉRZIK A FÉNYT A GYÖKEREK ÉS SZÉL TÁMAD. ÉS FÖLZENG A VILÁG. MERT MEGÖLHETTÉK HITVÁNY ZSOLDOSOK, ÉS MEGSZÜNHETETT DOBOGNI SZIVE- HARMADNAPRA LEGYŐZTE A HALÁLT. ET RESURREXIT TERTIA DIE.”
🔴 Húsvéthoz kapcsolódóan a Demokrata hetilapban jelent meg interjú Bedekovics Péter országos elnökkel és Tóth Márton kommunikációs vezetővel, Tóth Réka Kamilla cserkésztestvérünk pedig a Pesti TV-ben beszélt a cserkészet által is megélt hitünk erejéről.
Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, álló emberek, szabadtéri és , szöveg, amely így szól: „Demokrata FOTÓ: VERMES TIBOR/DEMOKRATA Toth Márton Bedekovics Péter Visszatalálni az identitáshoz Tóth Márton szerint nem felvételi kitétel, ám aki csatlakozik hozzájuk, annak tudnia kell, a cserkészet alapvetÅen valláserkölcsökön nyugvó mozgalom. Senki sem várja el,”
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, álló és , szöveg, amely így szól: „E TÃTH RÉKA KAMILLA CSERKÉSZTISZT, 903. SZÁMÚ PROHÁSZKA OTTOKÁR CSERKÉSZCSAPAT ESTITV”
🟡 Április hónapban bemutatkozott a Pillér is, amely a Magyar Cserkészszövetség pszichológiai munkacsoportja. Jelenleg a CSELEN Cserkész Lelki Egészségnap szervezésén dolgoznak.
Nem érhető el leírás a fényképhez.
Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „নा Célunk a cserkészek lelki jóllétének elÅ‘segítése és a közösségi lét harmonikusabbá tétele.”
🔴 A cserkészet immár megismerhető a Bízd Rá Magad! honlapról is! Nagy szeretettel ajánljuk figyelmetekbe ezt a nagyon fontos és kiemelkedő jelentőségű honlapot!
A cserkészetről szóló írás itt érhető el: https://bizdramagad.hu/cikk/a-cserkeszet-egy-eletforma
Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember, álló emberek, szabadtéri és szöveg
🔴 Az M5 Multiverzum c. műsorában Teleki Pálhoz kapcsolódóan is szó esett a cserkészetről, valamint Bedekovics Péter országos elnök bemutatta a magyar cserkészet közösségvezetésről vallott alapelveit is, Német Fruzsina Lilla őrsvezető pedig a tájékozódás rejtelmeibe avatta be a műsorvezetőt.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, szakáll és , szöveg, amely így szól: „Multiverzum, 2022. április 3. 15:40/ 25:40 BEDEKOVICS PÉTER ORSZÁGOS ELNOK. MAGYAR CSERKÉSZSZÖVETSÉG Görgess részletes adatokért”
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „Multiverzum, 2022. április 3. 20:44/ 25:40 NÉMETH FRUZSINA LILLA RIPORTER.ŐRSVEZETŐ SZENT BERNAT CSERKESZCSAPAT Görgess részletes adatokért”
🟡 Bejelentette indulását az Élő Szövetség elnökjelölt csapat. A május 14-i tisztújító Országos Küldöttgyűlésre készülve bemutatkozott a csapat, valamint segítőik is, és programjukat is ismertették.
Lehet, hogy egy kép erről: fa, szabadtéri és szöveg
Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember és , szöveg, amely így szól: „Élő Szövetség Csapatunk Kovács Adorján (412.) országos elnök jelölt Csortán-Szilágyi György (1026.) országos ügyvezető‘ elnök jelölt Takács Benedek (1111.) országos vezetőtiszt jelölt”
🟡 E hónapban zajlott a Kerületi Elnökségek Találkozója (KET) is. Az egész hétvégés tanácskozáson a szövetséget érintő legfontosabb kérdésekről esett szó.
Lehet, hogy egy kép erről: 12 ember, álló emberek, ülő emberek és belső tér
Lehet, hogy egy kép erről: 12 ember, álló emberek és szabadtéri
🟣 Jelenleg is tart a GSAT-hétvége a Magyar Cserkészszövetség székházában. A WOSM delegációja azért érkezett hozzánk, hogy egy közel 100 elemű szempontrendszer segítségével értékeljük szövetségünk jelenlegi helyzetét, s rátekintsünk a fejlesztendő területekre.
Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, álló emberek és , szöveg, amely így szól: „Magyar Cserkészszövetség 176.C ÉLŐBEN JELENTKEZÜNK A SZÉKHÁZBÓL Éjszakába nyúló megbeszélések, egy több mint 90 elemű szempontsor... Vajon milyen vendégeket fogadunk itt? Ma kaptok mindebbó‘l egy kis ízelítót, de holnap és holnaputân még több információ is kiderül majd! ...Továbbiak 201”
🔴 Idén visszatérnek a fesztiválcserkészek! A társadalmi láthatóság jegyében egy különleges szolgálatra hívjuk a vállalkozó szellemű cserkésztestvéreket.
Lehet, hogy egy kép erről: 10 ember, gyermek, álló emberek, szabadtéri és , szöveg, amely így szól: „北 fesztiválcserkészek JELENTKEZZ MOST!”
🟣 Megtartotta első előhétvégéjét a Magyar CEJ csapat. A Közép-európai Dzsemborira készülő cserkészek jó hangulatú hétvégét töltöttek együtt.
Lehet, hogy egy kép erről: 5 ember, álló emberek, fa és fű
🟣 Ma éjfélig még lehet jelentkezni a jövő nyáron tartandó Cserkész Világtalálkozóra! Egy helyen a világ 175 országból közel 50 000 cserkész! De ez a kaland MOST, a jelentkezéseddel kezdődik igazán! https://wsj.hu/jelentkezes
Nem érhető el leírás a fényképhez.
🟢 Átadták és megáldották a 433. Szent Bernát Cserkészcsapat megújult otthonát! Az erről készült beszámolót ide kattintva olvashatod.
Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember és belső tér
🟢 A Fészek gyermekvédelmi munkacsoport a 831. Szent Kristóf Cserkészcsapat vezetőségének tartott előadást arról, mire figyeljünk gyermekvédelmi szempontból egy cserkésztáborban.
Lehet, hogy egy kép erről: 6 ember és belső tér
Lehet, hogy egy kép erről: 11 ember, álló emberek és belső tér
🟢 Az 1106. Szent Bernát Cserkészcsapat már járt tavaszi portyán. Íme egy kis ízelítő az ott készült képekből. Az 1903. Dávid Cserkészcsapat tavaszi portyáján pedig 12 új cserkésztestvérünk tett fogadalmat!
Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember, gyermek, álló emberek és szabadtéri
Lehet, hogy egy kép erről: személy, gyermek és szabadtéri
Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember, gyermek, álló emberek és szabadtéri
Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember, szabadtéri és fa
Lehet, hogy egy kép erről: 11 ember, álló emberek, ülő emberek és belső tér
Lehet, hogy egy kép erről: 11 ember, álló emberek és szabadtéri
💚 Ti is portyáztatok már? Küldjetek képeket a kommunikacio@mcssz.hu-ra! 💚
Kelt: Budapest, 2022. május 1.