Idén is lesz Árvízi emléknap

Ezen esemény 2004 óta minden év márciusában kerül megrendezésre, emlékezve az 1879-es Nagyárvízre, amely elöntötte Szegedet és az azt követő újjáépítésre. A 2016-os esztendőben március 12-én húzzuk fel a dóm téren a cserkészzászlót.

Az Árvízi Emléknap mindenkinek mást és mást jelent. A csapatomban a kiscserkészeknek azt az egy napot minden évben, amikor busszal megyünk Szegedre és nagyon jól érezzük ott magunkat, mert van egy csomó program a hatalmas Dóm téren és fel is szabad mászni a fogadalmi templom tornyába is. A szegedieknek egy kitűnő tavaszi családi programot nyújt, a főszervezők elé kihívásokat állít, hogy mit tudnak még nyújtani a térre látogatóknak; a munkacsoport vezetőknek pedig egy lehetőséget ad arra, hogy Istentől kapott talentumaikat kamatoztathassák. El kellet azon gondolkoznom, vajon bennem milyen érzéseket kelt, ha meghallom azt a szót, hogy ÁEN (Árvízi Emléknap).

P1020152 (2)

Bevallom, elsőnek végig futott a borzongás a hátamon, mert eszembe jutottak a régi élmények: amikor kipirosodva, kissé fázva, mégis élményekben és saját magunk által öntött gyertyákban gazdagon térünk haza, és meséltük édesanyánknak, hogy milyen sok mindent csináltunk Szegeden. Pár évvel később a nyomozójátékban kutattuk a bűnös nevét, majd őrsvezetőként terelgettem az őrsömet és másztam fel velük a nap folyamén minimum kétszer a dóm tornyába. Idén egyike vagyok a munkacsoport vezetőknek és belelátok abba, hogy mennyi munkával és törődéssel, mindezek ellenére, milyen sok örömmel jár ennek a napnak a szervezésében önkéntesnek lenni.

A programok változatosak és értékesek. Vonzóak minden korosztály számára: A felnőttek beszélgethetnek egy forró tea mellett a teaházban, míg gyermekeik fantáziáját a bábok vagy a mesemondó ejtik rabul. A tinédzser korosztályt csatacsillag dobás, karikás ostor csattogtatás, bicikli verseny és egyéb programok várják.

DSC_0608

A szervezőknek az Árvízi Emléknap a cserkészetet, a Dóm teret és a közösséget foglalja elsősorban magába. Számomra az összefogás jelképe, és Neked mit jelent?

Gyere el 2016. március 12-én és fogalmazd meg a saját válaszod!

Szerző: Pap Zsuzsanna

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük