Együtt HAT! Fogjunk össze jövőnkért – az MCSSZ környezetvédelmi kampánya

Korunk környezeti válsága mára olyan méreteket öltött, ami mellett nem mehetünk el szavak és tettek nélkül. Cserkészként a világ legnagyobb ifjúsági mozgalmának tagjai vagyunk. Mi jelentjük a jövő generációját, akik felelősek azért, hogy jó példát mutassanak embertársainknak. Az MCSSZ ezért több zöld civil szervezettel meghirdeti „Együtt HAT!” nevű kampányát,mely során közösen szeretnénk felhívni a figyelmet Földünk védelmére.

Együtt HAT! Az elnevezés nem csak az egységben és közös cselekvésben rejlő erőt hangsúlyozza, de utal cserkésztörvényünk 6. pontjára is.

Fontosnak érezzük megmutatni, hogy igenis számítanak a jelentéktelennek tűnő változtatások. Ha mindannyian csak egy kicsit leszünk tudatosabbak, akkor bátran vallhatjuk, hogy közelebb kerültünk küldetésünk megvalósításához: „Igyekezzetek ezt a világot egy kicsit jobb állapotban magatok mögött hagyni, mint a hogy találtátok.”

A nyár során már láthattatok egy közös akciót a WWF-fel és Mohay Bencével, amellyel az édesvizeink megóvásának fontosságára kívántuk felhívni a figyelmet. Ezúttal a környezetvédelem egy másik területére, a fenntarthatóságra és a hulladékmentes életmódra fókuszálunk, e téma szakértőinek segítségével. Humusz Szövetség, Felelős Gasztrohős, Hulladekmentes.hu, Talpalatnyi történetek: mind olyan tapasztalt szervezetek vagy lelkes aktivisták, akik szívesen részt vesznek közös céljaink elérésében, ismereteik, jó gyakorlataik megosztásával. A velük való, egy éven át tartó együttműködés során különböző megmozdulásokat, akciókat tervezünk, valamint tippeket és módszertani ötleteket kívánunk adni, amelyek segítségével közelebb kerülhetünk a környezetbarát megoldásokhoz, és a hulladékmentes életmód elsajátításához.

Szeretnénk minél több mindenkihez eljuttatni ezeket a lehetőségeket, ezért kérjük, ha valaki csapat, kerületi, vagy nagyobb szintű programot szervez, és fogadni kívánja a támogatásunkat (mind az esemény zöldítésében, mind a partnerek bevonásában) jelezze szándékát a szaler.timea@mcssz.hu e-mail címen.

Fogjunk össze jövőnkért!

A bekapcsolódáshoz kövessétek a Magyar Cserkészszövetség Facebook oldalát.

A kampányt a Lépj át a határaidonprojekt támogatja.