30 éve alapították újra az MCSSZ-t

Tematikus programév – 30 éve alapult újra a Magyar Cserkészszövetség

Tudtad, hogy a Magyar Cserkészszövetség lett az első bejegyzett civil szervezet 1989-ben?
Tudtad, hogy 1988. október 12-én gyűlést szerveztek, ahol a jelenlevők többsége az újraalapítás ellen foglalt állást?
Tudtad, hogy maroknyian mégis elhatározták, hogy a valláserkölcsi alapokon nyugvó Magyar Cserkészszövetséget újraalapítják?
A jeles évforduló alkalmából az MCSSZ tematikus programévet indít.

Az illegalitásban működő, betiltott és üldözött cserkészetmozgalmat a rendszerváltás hajnalán, 1988. október 12-én a Múzeum Kávéházban tartott gyűlést követően alapították újra. A jeles évforduló alkalmából a Magyar Cserkészszövetség tematikus programévet indít, melynek keretében a Kárpát-medencei magyar cserkészet újraéledését, közösségünk újraszervezésének történetét kívánjuk bemutatni, feldolgozni. A programév során tematikus kutatásokra, kiadványok elkészítésére, cserkésztörténeti érdekességek bemutatására, őrsi pályázatok lebonyolítására valamint egyéb rendezvények szervezésére kerül sor. A megvalósítást az Imre herceg terv – közelebb egymáshoz projekt támogatja.

Amennyiben van információd, csapattörténeti érdekességed, cserkésztörténeti relikviád, vagy bármilyen egyéb tárggyal rendelkezel, esetleg Te magad vagy az emlék, és szívesen idéznéd fel az újraalapítás eseményeit, keresd Rambót!

Elérhetősége:

Márkus Richárd

E-mail: markus.richard@mcssz.hu

Telefonszám: +36 20 266 0875