Elkészültek a “Csapatmentorok kiskönyvtárának” első darabjai

A Csapatmentorok 2018 és 2020 között a Kárpát-medence minden csapatát segítették a munkájukkal. Szerteágazó tapasztalataikat egy könyv sorozatban foglalják össze. Ezek közül elsőként a Csapatalapítási és a Felnőttképzési kézikönyv jelent meg.

A Felnőttképzési kézikönyv mint ahogyan a címe is mutatja, a felnőttképzés gyakorlati megvalósításában nyújt segítséget, mert tartalmazza annak menetét, a hétvégék napirendjét és a programhálóban szereplő képzések leírását.

A Csapatalapítási kézikönyv egy útmutató azoknak, akik cserkészcsapatot hoznának létre, de nem tudják, hogyan is kezdjenek ehhez. Gyakorlati és jogi tippeket ad egy új közösség indításához, ugyanakkor már egy meglévő, de friss csapat vezetéséhez is szolgál hasznos tudnivalókkal.

Ezekből a könyvekből minden kerülethez és szövetséghez létszámarányos mennyiséget juttatunk el február végén.

Még idén megjelenik a sorozat részeként A cserkészcsapatok életciklusa című kötet, amely bemutatja, milyen méretű, típusú csapatok milyen sajátos kihívásokkal, kérdésekkel találkoznak. Emellett várható még a Csapatmentorok kézikönyve, amely a csapatmentori munka végzése során jelent hathatós segítséget. A sorozat utolsó része pedig a Forrásteremtési kézikönyv, amely a cserkészcsapatok anyagi önállósodását tudja előmozdítani.

A kiadványokat az EFOP-1.12.1-17-2017-00009 Lépj át a határaidon! projekt támogatta.