Országos Elnökség tájékoztatása a koronavírus témájában XXVIII.

Kedves Cserkésztestvérek!

Az új év új kihívásokat hoz: a vírushelyzet kapcsán új variánsokkal kell szembenéznünk. De szerencsére nem csak a nehézségek sokasodnak meg, hanem a kezünk ügyében lévő megoldások is: már 5 éves kortól elérhető az oltás Magyarországon. Ennek értelmében cserkészeink összes korosztályában elérhető az oltás – amelynek felvételére ezúton is mindenkit buzdítunk.

Továbbra is hangsúlyozzuk: bármely, személyes jelenléttel szervezett cserkészprogramon csak olyan 18. életévét betöltött személy (cserkész, szülő, segítő) vehet részt, aki rendelkezik érvényes védettségi igazolvánnyal! Ennek ellenőrzése a csapatparancsnok, illetve több csapatot érintő esemény esetén a programot szervező cserkész felelőssége.

A programok szervezőinek felelőssége, hogy – a résztvevők életkorától függetlenül –  minimum az alábbi elővigyázatossági lépéseket megtegyék: vagy minden résztvevőtől védettségi igazolvány bemutatását, vagy a program során végig kötelező maszkviselést követeljenek meg.

Kérünk titeket, hogy amennyiben ottalvós programot szerveztek – tekintettel arra, hogy ilyen esetben a program teljes időtartama alatt nincs lehetőség maszkviselésre – minden résztvevőtől követeljétek meg védettségi igazolványa bemutatását!

A koronavírus-járványhoz kapcsolódó döntésekről az Országos Elnökség továbbra is e-mailben, az Országos Hírlevélen keresztül, illetve az MCSSZ Országos Elnökség Facebook oldalán keresztül tájékoztat Benneteket. Kövessétek ezen fórumokat is figyelemmel!

Jó munkát!

Az országos elnökség nevében:

Hegyi Armand csst. (105.)

országos vezetőtiszt