Ültess fát az őrsöddel!

Fákat ültetett a  2. Sík Sándor Cserkészcsapat vándor raja. A „10 millió fa” kezdeményezés keretében 3 fát ültettek el a cserkészek a Törökvész úton, az MCSSZ székházának közelében. A kezdeményezés célja, hogy az országban az elkövetkezendő években 10 millió fát ültessenek el egy zöldebb jövő érdekében. A mozgalom szeretettel várja az önkénteseket akár egy alkalommal is, de rendszeresen is részt lehet venni faültetésben.

Tennél valami igazán klassz dolgot teremtett világunkért? Ültess fát az őrsöddel! Az alábbiakban a 2. Sík Sándor Cserkészcsapat cserkésze, Simon Benedek (Simi) beszámolóját olvashatjátok. 

Minden cserkész szereti a fákat. Akár egy méta után az árnyékában energiát gyűjteni, akár őrsi asztalt kötözni belőle. Ennek ellenére sokszor nem törődünk, hogy ne csak fenntartsuk de gyarapítsuk is a faállományunkat. Erre egy nagyon jó lehetőség a faültetés. Akár őrsileg, akár csapatszinten, mindenképp megéri megpróbálni.

Az esemény nagyon gördülékenyen zajlott. Felvettem a kapcsolatot a 10 millió fa egyik munkatársával és előre egyeztettük az időpontot. Suli után, a délutáni órákban értünk a helyszínre és kb. 2 óráig tartott az ültetés.

Eleinte kicsit izgultam a program miatt, milyen lesz, mit is kell csinálni, meg miheztartás végett még esett is…

Szerencsére mikor a helyszínre értünk már nem maradt fenntartásom. A szervezők mindent megmutattak, elláttak szerszámokkal, elmondták mit, hogyan, miért kell csinálni.

Nekünk csak a fák helyét kellett kiásni és utána visszatemetni fástul, de tulajdonképp a sok latriásás után felfrissülés volt, hogy ilyen kis gödör is elég.

A szervezés egyszerű, sok helyszínen lehet ültetni változatos időkben, csapatszinten vagy kisebb raji/őrsi szinten is.

Szerintem azért volt jó program, mivel amellett, hogy a táborra készülve mindenki gyakorolhatta az ásást és szórakoztathattuk egymást, még valami maradandót is tettünk hozzá a városhoz.

Ha a csapatoddal vagy az őrsöddel szeretnél részt venni a faültetésben, keresd a cserkészszövetséget, vagy közvetlenül a szervezetet az alábbi címen: