Országos Elnökség tájékoztatása a koronavírus témájában XXX.

Kedves Cserkésztestvérek!

Az elmúlt bő egy hónap rendkívül intenzív fertőzési hulláma csillapodni látszik. Ez lehetőséget ad arra, hogy a zárt térben szervezendő cserkészprogramokat is lazább keretek között tudjuk megtartani.

Köszönjük minden cserkészvezetőnek, hogy a szigorú szabályozásban is kitartottatok, hogy minden nehézség ellenére rengeteg rendkívül értékes cserkészprogramot szerveztetek és hogy ismét áldozatokat hoztatok a rátok bízottak biztonsága, egészsége érdekében!

Kérjük, hogy 2022. március 1-től kezdődően az alábbi kereteknek megfelelően szervezzétek a beltéri cserkészprogramokat. Továbbra is minden 18+-os résztvevő (legyen cserkész, segítő vagy vendég) érvényes védettségi / oltási igazolvánnyal kell rendelkezzen. Ennek ellenőrzése a csapatparancsnok, illetve a program szervezőjének felelőssége. Az 18 év alattiak járványügyi korlátozás nélkül vehetnek részt a cserkészprogramokon.

Kérjük, hogy minden élőben szervezett programnál járjatok el elővigyázatosan, a rátok bízottak egészségét és biztonságát példamutató módon vigyázva! Programjaitokon legyetek különös figyelemmel a higiéniára (saját pohár- és edényhasználat, rendszeres kézmosás stb.). Ha úgy látjátok indokoltnak, kérjétek, hogy a jelenlévők viseljenek maszkot!

Köszönjük mindenkinek, aki az elmúlt időben a járványügyi korlátozásokkal kapcsolatban visszajelzését megosztotta velünk! Továbbra is számítunk javaslataitokra és szempontjaitokra!

A koronavírus-járványhoz kapcsolódó döntésekről az Országos Elnökség továbbra is e-mailben, az Országos Hírlevélen keresztül, illetve az MCSSZ Országos Elnökség Facebook oldalán keresztül tájékoztat Benneteket. Kövessétek ezen fórumokat is figyelemmel!

Jó munkát!

coAz országos elnökség nevében:

Hegyi Armand csst. (105.)
országos vezetőtiszt