Már csak három nap, és újra CSERKÉSZBÁL!

A XXII. Országos Cserkészbálon minden a Star Wars körül forog. Biztos lehetsz benne, hogy bármikor eléd toppanhat a Sötét Lovag, mert hiába remélted, hogy „Énvagyokazapád” örökké eltűnt a galaxis mélységes mélyére: ő az örök gonosz, tehát él, köztünk jár! Miért is hagyná ki a cserkészeket, és próbálna átcsábítani minket a sötét oldalra? Légy résen! Idén Országh Lilla (25.) a főszervezője a bálnak, tőle érdeklődtünk a programokról.

MCS: Miért vállaltad el te a bál szervezését? Önként vállalkoztál vagy felkért rá a csapatparancsnokod?

Lilla: Nagyon jó kérdés! Minden évben vállalunk feladatokat és úgy gondoltam, ebben az évben szívesen kipróbálnám magam. Nem vagyok tipikus vezető személyiség, de izgalmasnak találtam a feladatot, kíváncsi vagyok arra, hogy miként tudok helytállni. Egyébként mindig is nagy lehetőségeket láttam a bálban.

MCS: Neked mi a legkedvesebb emléked a cserkészbál(ok)ról?

Lilla: Minden évben ott vagyok a Cserkészbálon, amióta mehettünk segíteni, de valamiért csalódás volt az első bálom. Nem táncoltattak meg elegen! Ennek ellenére egyet sem hagytam ki az évek során. A legjobb, hogy találkozhatok a barátaimmal, ismerőseimmel.

MCS: Miért esett a választás a Star Wars-ra, mint idei keretmese? Min „agyaltatok” még?

Lilla: Egyik vezető társam beszélt rá, nagyon jól érvelt mellette! A többi lehetőség eltörpült mellette. Gondolkoztunk még James Bond-os keretmesén, illetve különböző nemzetiségi (ír, spanyol) keretmeséken.

MCSSokan felróják, hogy minden évben szinte teljesen ugyanolyan a bál, mint az előző évben, a keretmesét leszámítva. Milyen újítások lesznek az idei bálon?

Lilla: Igyekeztünk újítani! A legnagyobb újdonság a borkóstoló lesz, illetve próbáltunk alkalmazkodni a kérésekhez, ezért idén már éjféltől bulizhatnak a fiatalok. Amit még izgalommal várok, hogy elfogadták néhányan meghívásunkat az 501-es Légió Magyarországi Helyőrségéből! Vajon ki jön el? Darth Vader? Luke? Han Solo? Lesznek köztünk rohamosztagosok? Hogy jutnak be fegyverrel? Nagyon izgi…

MCS: Mi volt a legnagyobb nehézség, amivel szembe kellett nézned a szervezés alatt?

Lilla: Az irányítás, a határidők. Nehezen tartom magam én is sokszor hozzájuk, most először kellett nekem betartatni őket. Nem beszélve a hivatalos levelekről, szövegekről, ez sajnos sosem volt a műfajom.

MCS: Voltak-e akikre mindenben tudtál támaszkodni, akik mindig segítettek, amikor már valami nagyon lehetetlennek tűnt?

Lilla: Igen igen! Van egy kis csapat, akikre mindenben támaszkodhattam. Nagyon hálás vagyok nekik! Voltak mélypontok, a bálig valószínűleg még lesznek is, de mindig megkapom a lelki támaszt. Nem is beszélve az őrsömről, akik maximálisan támogatnak az elejétől fogva. Mindenben kivették a részüket! Voltak nagyon kedves meglepetéseim, a rengeteg dekorációs segítő, a nagy táncos csapat, a szuper ötletek. És a nem cserkész közeli barátaim is maximálisan mellettem vannak. Ez nagyon jó érzés! Lehetetlen akadályokat még mindig látok, remélem, hamarosan azok is szertefoszlanak.

MCS: Izgulsz, hogy milyen lesz? Hogy fog sikerülni? Miben drukkoljunk?

Lilla: Nagyon izgulok! Próbálom felkészíteni magam a váratlan helyzetekre, mert biztos vagyok benne, hogy lesz néhány. Drukkoljunk, hogy jó legyen a hangulat, sokan táncoljanak, és, hogy mindenki elégedetten távozzon.

329385_496777787004527_384925609_o

Magamról:

Akkor lettem cserkész, amikor a Szent Imre Gimnáziumba kerültem. Ötödik éve vezetem a Dinnye őrsöt. Ők a mindenem, nagyon jófej kis csapat! ELTE kémia szakon tanulok, mellette nagy részt tesz ki az életemben a sport. Magamról még annyit, hogy egyke gyerek lévén nagyon fontosak a barátaim, minden közösség, ahova tartozok, éltetnek a programok és szeretek kipróbálni új dolgokat.

Szerző: Nagy Emese

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük